Alcoholvrije tip: maak een to-proef lijst

Een groot probleem van stoppen met alcohol, is dat je opeens op zoek moet naar iets anders. Waar je vroeger gewoon standaard op elk moment “bier” en/of “wijn” kon roepen als je iets wilde drinken, moet je nu opeens op zoek naar een alternatief. In de kroeg ik de keuze voor een alternatief vaak nog wel redelijk overzichtelijk (zoals je hier kunt lezen), maar thuis gaat er natuurlijk ineens een hele alcoholvrije wereld voor je open. Hoe ga je daarmee om?

Ga proeven en vraag om tips!

Zelf ben ik allereerst natuurlijk gewoon maar van alles gaan proeven. Ik heb werkelijk van alles uit de schappen van de supermarkt getrokken, om het meeste vervolgens na één slok alweer weg te mikken. Heel zonde, maar je leert er wel van. Vervolgens ben ik gewoon gaan rondvragen, en dan word je opeens overspoeld met tips. Het zou zonde om die aan je voorbij te laten gaan, en zo kwam ik op het idee van een to-proef lijst.

Hoe je to-proef lijst bij

Het idee is net zo simpel als effectief. Persoonlijk ben ik een groot fan van de digitale lijstjes-app Trello, maar je kunt dit natuurlijk op elke manier doen die goed bij je past. Het gaat erom dat je hem actueel houdt, en dat je gaandeweg blijft proeven om zo je alcoholvrije leven een beetje afwisselend te houden.

Hoe ziet mijn to-proef lijst eruit?

Omdat ik deze website heb ben ik er natuurlijk even extra scherp op, dus hieronder staan alle dingen die ik binnenkort nog eens wil gaan proeven. Veel van deze tips kreeg ik in de Facebookgroep ‘Een leven zonder alcohol’ (waarvoor dank!):

  • Peroni Libera 0.0
  • San Pellegrino Terme met ijs en citroen
  • Brand Alcoholvrij IPA 0.0
  • Crevino 0.0 wit halfzoet
  • Finley citroen-limoen-mint
  • Ginger Ale met munt
  • Theesoorten proberen (kan ook koud)
  • Seedlip alcoholvrije Gin
  • Gimber
  • Fentimans Gingerbeer
  • Crodino met tonic
  • Rivella
  • Tomatensap

Als het eenmaal zover is zal ik de aanraders met jullie delen, maar ook hier geldt natuurlijk weer dat smaken verschillen. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee! En heb je nog een tip die ontbreekt in deze lijst? Laat het me weten en ik voeg hem toe!

2 Comments

 1. sandra May 10, 2020
 2. sandra May 10, 2020

Leave a Reply