Alcoholvrij borrelen in de zon? Het kan!

Een van mijn grootste angsten toen ik ging stoppen met alcohol, was dat ik dan nooit meer lekker een biertje zou kunnen drinken in de zon. Nu we al weken prachtig weer hebben, is die angst gelukkig compleet ongegrond gebleken. Goed, het was dan niet het helemaal het ouderwetse lekker-zuipen-in-de-zon-idee, maar ik heb minstens net zo genoten van mijn 0.0 bij de ondergaande zon op het strand. Het is anders, maar zeker niet minder lekker. Het enige dat je even moet vinden is het alcoholvrije alternatief dat bij je past.

Voor mij is alcoholvrij bier een heerlijk alternatief gebleken, en als dat na 2 jaar eenmaal de plek van echt bier heeft ingenomen pluk je daar alleen maar de vruchten van. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit meer last van die vervloekte middagkaters als je iets te vroeg begon te borrelen in de zon. Sterker nog: als ik wil kan ik zonder schaamte ‘s ochtendsvroeg mijn eerste alcoholvrije biertje opentrekken. Iets wat ik met echt bier vaak zat had gewild, maar door een combinatie van gezond verstand en sociale/maatschappelijke druk toch maar niet deed (tenzij het Koninginnedag was of ik die dag naar een festival ging).

Het belangrijkste vind ik misschien nog wel dat ik vandaag de dag gelukkig nog net zo goed kan genieten van een alcoholvrij biertje bij een haring in de zon, als vroeger met een echt biertje. En daar ben ik heel erg blij om. De combinatie van haring, bier en zon is namelijk goud en als ik die zonder alcohol in mijn leven kan houden ga ik daar veel plezier aan beleven.

En dat is alleen nog maar één alternatief drankje, er zijn nog zo veel meer lekkere drankjes om mee te borrelen in de zon zonder dat het gelijk naar je hoofd gaat stijgen. Wat dacht je van:

 • spa
 • ginger ale of ginger beer (mijn favoriet: Bundaberg)
 • limonade met ijs
 • gewoon frisdrank
 • een cocktail zonder alcohol
 • smoothies en shakes
 • etc.

Het is vooral even wennen om te borrelen zonder alcohol, maar geloof me: het kan. Echt! Het duurt een tijd om van de gewenning af te komen, maar als je automatische associatie van de zon met alcohol eenmaal versleten is, kan je echt weer ouderwets genieten hoor. Dat beloof ik!

Ouderwets, maar wel met de moderne voordelen van alcoholvrijheid. Hoe relaxed is dat!

4 Comments

 1. Henriette May 16, 2022
  • Alcoholvrijheid May 16, 2022
 2. Priscilla May 31, 2022
  • Alcoholvrijheid May 31, 2022

Leave a Reply