Alcoholvrij alternatief: Bundaberg! De koning van de Ginger drankjes?

Sinds ik geen alcohol meer drink ben ik van alles aan het uitproberen om toch bijzonder mee te kunnen relaxen. Tussen alle standaard-drankjes als Spa, alcoholvrij bier en fris, ben ik ook een keer wat bijzonders tegengekomen: Bundaberg! Op papier is het gewoon Ginger beer, maar in de praktijk voelt en smaakt het als veel meer dan dat. Is dit de koning van de Ginger-meuk?

Ik denk het wel. Bundaberg is namelijk een heerlijke Ginger Beer in een prachtig gezellig flesje. Het komt oorspronkelijk uit een fabriek in Australië waar ze ook Whisky bottelen. In een avontuurtje hebben ze dit drankje op de markt gebracht en dat is wereldwijd een succes aan het worden. Zelf ontdekte ik het voor het eerst in kindercafé Meneer Paprika in Haarlem, waar ze dit als alternatief voor een biertje op de kaart hebben staan. Sindsdien was ik eigenlijk meteen verkocht!

Het lekkere van dit drankje is namelijk de pittige ‘bite’ na elke slok. Het is niet te sterk, maar wel aanwezig genoeg om lekker te zijn. En die bite zorgt ervoor dat het voor de rest overwegend mierzoete drankje toch iets heel bijzonders lijkt te zijn. Tel daarbij op dat het gewoon ergens best wel chique voelt om dat dopje van die mooie zware fles af te laten ploppen en je hebt ineens een drankje te pakken waar je verliefd op kan worden.

Ik ben in elk geval helemaal verkocht. Zeker omdat je hier niet te veel van kunt drinken op een avond. Aan ééntje heb je genoeg (hoogstens 2 op een wilde avond), en je kunt er zelfs uren mee doen als je wilt. Zo kan je er zeker een keer lekker mee op de bank neerploffen na een drukke dag op je werk. Het genot van een biertje, maar dan alcoholvrij. Hoe fijn is dat?

Deze aanrader is tegenwoordig te koop in de grotere Albert Heijns en uiteraard ook online. Het is niet goedkoop en voor zover ik heb gemerkt ook nooit in de aanbieding, maar voor 1,69 heb je een heerlijk drankje voor de avond!

Hier te koop bij AH voor 1,69 per flesje

2 Comments

  1. Ruud February 7, 2020
    • Alcoholvrijheid February 7, 2020

Leave a Reply