“Alcohol maakt echt niet gelukkig”

Wat is het toch mooi hoe je een compleet ander mens kunt worden door afscheid te nemen van je verslavingen. De schrijfster van dit verhaal stopte in een klap met 3 verslavingen en voelt zich sindsdien als herboren. Superknap, en heel leuk om over al die voordelen te lezen:

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben verpleegkundige in een rusthuis. Mijn leeftijd is 56 jaar, ben gescheiden en heb 2 zoons die uit het huis zijn.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk voornamelijk wijn.. elke dag een fles of meer wel, maar niet tijdens of voor het werk. Ik nam hierbij ook nog een hoop slaapmedicatie. Dit al zeker 20 jaar.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Ik ben in maart ergens gestopt dit jaar.

Was dit je eerste poging?
Dit is niet mijn eerste poging. Mijn derde…ik heb verschillende keren geprobeerd een aantal maanden en dacht dat het me wel zou lukken om af en toe weer iets te drinken. In het begin ging dat goed maar na verloop van tijd verviel ik terug in mijn oud patroon.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
De reden waarom ik niet eerder gestopt ben is dat ik er de moed niet voor had. Ik heb heel veel persoonlijke problemen die erg zwaar wegen.

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Tegen het einde kwam het wel eens voor dat ik zoveel gedronken had dat ik een black out had. Ik was hierdoor enorm ziek wat zelfs dagen duurde..ik voelde me al sinds lange tijd depressief en wist ergens dat de alcohol daar geen goed aan deed. Het moment dat je kan drinken gaat alles redelijk goed maar achteraf ben je nog ongelukkiger. Veel mensen beseffen dat niet echt. Alcohol maakt echt niet gelukkig! Integendeel.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Je gelooft het misschien niet, maar ik ben met psychologische hulp van de ene op de andere dag gestopt met alcohol, slaapmedicatie en roken, en ik was gelijk een ander mens. Ik voel me veel gelukkiger en fitter… Ik lag vaak tot 11u in bed en nu sta ik elke dag om 7 uur op. Ik verlies gewicht zonder echt te diëten, mijn huid ziet er frisser uit, ik heb geen hoofdpijn meer, ik ben niet onrustig als er geen wijn in huis is en ik bespaar er veel geld door.

En wat mis je het meest?
Ik mis soms wel de gezelligheid op een terras en ik weet niet altijd wat ik zal drinken. Verder mis ik niks.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken of hebt gedronken?
De momenten dat ik het moeilijk heb probeer ik te aanvaarden en dan denk ik aan alle nadelen. Ook denk ik dat je er na verloop van tijd veel minder mee bezig bent. Het zit allemaal in ‘t kopje he… waarom zouden we alcohol nodig hebben?

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Ik drink frisdrank en als er iets speciaals is een alcoholvrije aperitief.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Het liefst wil ik nooit meer drinken en dat idee houd ik vast. Het is uiteraard heel moeilijk om nu al te zeggen dat het me allemaal gelukt is en blijft, maar door de ervaring weet ik dat af en toe drinken bij mij geen optie is. Je maakt het jezelf dan alleen maar moeilijker denk ik…

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Ik wil nog tegen iedereen zeggen die kampt met een alcoholprobleem dat het zeker de moeite loont. Je gaat je alleen maar beter voelen. In het begin even volhouden, de ontwenningsverschijnselen verdwijnen, ook al lijkt dat niet zo… Kijk naar al de voordelen…wees trots op jezelf en zie een herval niet als falen maar weer een les om het de keer erop nog beter te laten verlopen. Ik wens iedereen die hier aan mee doet heel veel sterkte en geluk toe.

 

En daar sluit ik mij volledig bij aan! Supergoed dat je zo doorzet, en ontzettend knap dat je tegelijkertijd ook nog eens je slaapmediatie en het roken de das om hebt gedaan. Dat is zeker niet niks!

Ontzettend bedankt dat je je verhaal hier hebt willen delen, en mocht iemand anders na het lezen hiervan nu eens hetzelfde willen doen: heel graag! Als je op deze pagina even je e-mail achterlaat neem ik zo snel mogelijk per mail contact met je op.

 

2 Comments

  1. Mieke Huijbens August 29, 2021
  2. Lucy May 2, 2022

Leave a Reply