12 tips voor echt lekkere alcoholvrije wijnen

Vorige week plaatste ik hier al een stukje over de favoriete alcoholvrije bieren van een speciaalbierliefhebber die gestopt was met het drinken van alcohol en op deze site zijn ervaringsverhaal had gedeeld. Daarin staan veel tips voor alternatieve bieren, maar een dergelijk lijstje voor alternatieve alcoholvrije wijnen had ik nog niet. Tot vandaag! Met grote dank aan gastblogster Mariëlle van webwinkel Amavine, deel ik hieronder graag haar kijk op de interessante wereld van de alcoholvrije wijn. Uiteraard met doorverwijzingen naar haar 12 favorieten.

En voor de volledigheid: ik besef ik me natuurlijk heel goed dat het drinken van alcoholvrije drank lang niet voor iedereen weggelegd is, en voor sommigen juist een averechts effect kan hebben op het stoppen, maar aangezien deze site er voor iedereen is en er ook mensen zijn die juist op zoek zijn naar deze informatie, heb ik besloten om toch ook stukjes te weiden aan dergelijke alternatieve alcoholvrije drankjes. Die zijn immers ook een onderdeel van de wondere wereld van Alcoholvrijheid!

Dat gezegd hebbende, lees je hier haar mooie tips:

 

12 tips voor echt lekkere alcoholvrije wijnen

Het drinken van alcohol is verweven met ons sociale leven. Ga je naar een feestje, dan staat er steevast bier of wijn op het menu. Wil je dat niet, dan is frisdrank of water vaak je lot. De keuze blijft dan alsnog plat of bruis. Wil jij toch gezellig genieten van een mooie avond met vrienden of gewoon cosy op de bank? Dat kan zeker. Met de meest moderne alcoholvrije wijnen kun je toch met smaak genieten.

Alcoholvrije wijn is toch gewoon druivensap?
Alcoholvrije wijn wordt vrijwel altijd gemaakt van echte wijn waar de alcohol uit wordt verwijderd. Een aantal jaren geleden was alcoholvrije wijn nog een relatief zoet en flets aftreksel van wijn, niet echt uitnodigend om als alternatief te gebruiken dus. De oorzaak hiervan lag in het gebruik van een mindere kwaliteit druiven en verouderde methodes om de alcohol te verwijderen. Alle aroma’s en smaken verdwenen hierdoor uit de wijn. Wijnproducenten zagen alcoholvrije wijn destijds als een aardig bijproduct, maar ook niet meer dan dat.

Alcoholvrije wijn anno nu
Alcoholvrije wijn zit enorm in de lift en de ontwikkelingen volgen zich snel op. Sommige wijnproducenten specialiseren zich zelfs helemaal in het alcoholvrije segment, met een enorme passie voor kwaliteit en verbetering. Er is bij deze producenten speciale aandacht voor de druivenselectie. Er wordt tot in detail bekeken, wat de beste kwaliteit druif is en wat het beste moment is om ze te oogsten. Daarnaast heeft de technologie om alcohol te verwijderen ook een enorme vlucht genomen. Alcohol wordt tegenwoordig op lagere temperaturen verwijderd, waardoor smaak en aroma’s optimaal kunnen worden behouden. Genieten van een lekkere wijn, zonder concessies, kan dus ook steeds beter alcoholvrij.

Dit zijn ze dan
Het antwoord op de vraag wat de echt lekkere alcoholvrije wijnen zijn, vind je hieronder. Al deze wijnen bevinden zich in de Champions League van het alcoholvrije segment. Tip! Bewaar deze alcoholvrije wijnen niet tot het eerstvolgende feestje, maar kies nu een mooi moment en geniet.

Alcoholvrije witte wijn:

Eins Zwei Zero Blanc de Blancs

Eins Zwei Zero Blanc de Blancs

Kolonne Null Riesling

Kolonne Null Riesling

Sinzero Chardonnay

 

 

 

 

 

 


Alcoholvrije rosé:

Kolonne Null Rosé

Kolonne Null Rosé

Eins-Zwei-Zero Rosé

Eins-Zwei-Zero Rosé

 

 

 

 

 

 

Alcoholvrije rode wijn:

Kolonne Null Cuvée Rouge No.2

Sinzero Cabernet Sauvignon

Oddbird – Low Intervention Organic Red Nº 1

 

 

 

 

 

 

 

Alcoholvrije mousserende wijnen:

Jederzeit Sparkling

Oddbird Sparkling Rosé

 

 

 

 

 

 

Sinzero Sparkling Brut

Oddbird Spumante

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over de smaak en eigenschappen van deze alcoholvrije wijnen? Volg dan de links achter de afbeeldingen om de beschrijvingen te lezen in de webshop van de schrijfster.

PS. er zitten geen affiliate links in deze pagina verwerkt of iets dergelijks, en ik krijg ook niet betaald voor de reclame. Dit artikel is puur uit dank geplaatst voor de content die volledig aangeleverd is door de schrijfster omdat ik nog geen artikel had over alcoholvrije wijn. Mocht je zelf ook een keer een gastblog willen schrijven op alcoholvrijheid, stuur me dan even een berichtje via het contactformulier en ik denk graag met je mee over de mogelijkheden!

Leave a Reply